Zmywanie nie musi być ciężką pracą

Zmywanie nie musi być ciężką pracą

Higiena i czystość w lokalu gastronomicznym to podstawa. Sprzątanie po posiłkach nie musi dzisiaj być już bardzo ciężką fizyczną pracą. Na rynku są specjalne zmywarki dla gastronomii. Zmywarki dla gastronomii to bardzo rozbudowana oferta. Z uwagi na różnorodność naczyń używanych w gastronomii, zmywarki dla gastronomii to urządzenia w kilku różnych wariantach.

Jakie zmywarki oferuje rynek?

Zmywarki przemysłowe dzielą się na kilka rodzajów. Na rynku dostępne są zmywarki przemysłowe podblatowe uniwersalne, zmywarki przemysłowe kapturowe i tunelowe oraz zmywarki przeznaczone do mycia szkła. Z uwagi na wymagania, które stawia sanepid są to urządzenia mające charakter zmywarko-wyparzarki. Zmywarko-wyparzarki nie tylko zmywają, ale również wyparzają naczynia; temperatura wyparzania zmywarko-wyparzarek wynosi od 80 do 90 stopni. W lokalach gastronomicznych na wyposażeniu mogą znaleźć się również wyparzarki gastronomiczne.

Dlaczego warto inwestować w te urządzenia?

Zarówno zmywarki, jak i wyparzarki gastronomiczne sprawiają, że utrzymanie w czystości wszystkich naczyń kuchennych i zastawy stołowej jest znacznie prostsze. Wyparzarki gastronomiczne oraz zmywarki znacznie ułatwiają pracę w kuchni. Są dzisiaj obowiązkowym wyposażaniem większości lokali gastronomicznych niezależnie od tego czy jest to duża restauracja, czy małe bistro.

Zmywarkom gastronomicznym poświęciliśmy również nasz inny artykuł; osoby, które mają w planach kupno tych urządzeń zachęcamy do zapoznania się z jego treścią.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *